Jeg har utvidet tilbud til par - dere kan komme til meg sammen, dere kan komme en og en - og dere kan delta på parkurs/samlivskurs (PREP-kurs) tilpasset dere alene, eller sammen med andre par i samme situasjon. Par kommer for å forebygge eller reparere.

Har dere noe verdifullt sammen? Noe dere vil skal vare? Invester i noen partimer eller i et PREP-kurs nå. Det handler om kjærlighet, forventninger, glede og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon. For kjærlighet er kommunikasjon, og språket kan læres. Det er ikke alltid så mye som skal til.

 

Mange par opplever at hverdagen med barn, hus, jobb & fritidsaktiviteter spiser opp det meste, hvis ikke all tiden til "kjæresteparet". Hvor ble det av tiden sammen som kjærester?

 

 • Når var sist dere var på date bare dere to?

 • Når var sist dere reiste bort for å pleie forholdet og jobbe med kommunikasjonen?

 • Opplever dere at kommunikasjonen går i stå og konfliktene og frustrasjonen bygger seg opp?

 

Dere er ikke alene, og det er mulig å gjøre noe med det, men det krever litt innsats - er det verdt det for deg?

 

 

Hvem går til parterapi eller på parkurs?

 

Alle typer mennesker - og par i alle aldre kan trenge litt positivt påfyll i kjærlighets-forholdet. En god del av parene på kurs ønsker å forebygge kommunikasjonsproblemer og kommer før konfliktene har hopet seg opp. En del andre  som går i terapi eller på kurs er enige om at de har et problem i forholdet, stort eller lite, eller at forholdet ikke fungerer optimalt. De ser forbedringspotensialet - og er villig til å gjøre noe med det.

 

Partneren min er skeptisk...

Her er noen argumenter som kanskje kan overbevise + LES TILBAKEMELDINGENE!! :)

 • Dette er et positivt, løsningsorientert kurs som lærer par å kommunisere bedre.

 • Dere vil høre foredrag, se filmsnutter og arbeide med oppgaver.

 • Ingen må "dele" noe personlig med andre enn partneren sin.

 • PREP er et av de mest anerkjente og dokumenterte programmene innen forebygging av samlivsbrudd.

 

PARTERAPI &

KURS

PREP i fullversjon:

Dette består av 14 timers program, som gjennomføres konsentrert over én helg fra lørdag morgen til søndag ettermiddag med alt fra 3-8 par av gangen og to kursledere. Kursprogrammet holdes på et hyggelig hotell, hvor vi legger inn ekstra mulighet for "bonding" med koselige felles måltider.

 

PREP - for ett par:

Kurs for enkeltpar som ønsker fleksible løsninger og mulighet for å gå mer i dybden på enkelte temaer. Vi skreddersyr sammen, et opplegg som passer akkurat for dere!

    

Hva er PREP-kurs?

En satsing på forholdet er
en satsing på fremtiden!
 

PREP kan hjelpe par til å ha større glede av forholdet sitt og gir par et verktøy til å forbedre kommunikasjonen. PREP setter søkelyset på det som kan styrke forholdet.

 

Eksempler på temaer:

 • Hvorfor ble vi et par?

 • Forventninger og roller

 • Kommunikasjonshinder

 • Faresignaler

 • Tale- & lytteteknikk - hvordan snakke bedre sammen?

 • Metode for trygg kommunikasjon

 • Hva er det egentlige problemet?

 • Problemløsningsmodell

 • Sensualitet & seksualitet

 • Støtte, trygghet, lek, humor & glede

 • Hengivenhet & forpliktelse

 • Hvordan får vi det bedre?

 

På et PREP-kurs er det både humor og alvor. Det vil handle om kjærlighet, forventninger, glede, moro og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon.

Målet er at par skal lære å kjenne igjen hva slags konflikter som kan skade forholdet, og få noen verktøy til å forbedre kommunikasjonen og til å løse problemer.

 

Dra bort sammen noen dager. Snakk om noe annet enn praktiske detaljer, løft blikket og ta med litt glød hjem. Denne varianten av PREP-kurset er tilpasset par som savner å være kjærester.

PREP er en forkortelse av den amerikanske betegnelsen Prevention and Relationship Enhancement Program. På norsk: Et forebyggende program som styrker samliv. PREP ble skapt i USA rundt 1980, og blir stadig videreutviklet på bakgrunn av ny forskning. PREP er oversatt og bearbeidet for norske forhold av Modum Bads Senter for familie og samliv (det daværende Samlivssenteret). Sertifiserte kursledere har fått opplæring gjennom Modum Bad.

 

Virker PREP?

PREP stimulerer par til å ta opp viktige samtaleemner og behandle dem på en god måte. Studier viser at par som har gått på PREP-kurs har opptil 50% større sannsynlighet for å forbli i parforholdet og være tilfreds med det, enn par som ikke har fått denne kunnskapen og treningen.

Egeninnsats er avgjørende for å få utbytte av et samlivskurs. Det blir satt av tid til parvise samtaler og øvelser underveis i programmet. For å skjerme parenes privatliv er det ikke lagt opp til gruppearbeid.

Kilde: Modum Bad

 

 

Yvonne Ihle, samtaleterapi, parterapi, parkurs, PREP-kurs
Hjelp til bedre kommunikasjon i parforholdet? Samtaleterapi, parterapi, ekteskapsrådgiving, parkurs
Trenger dere hjelp til å bedre komunikasjonen i parforholdet? PREP-kurs, samlivskurs, samtaleterapi, gestaltterapi, kommunikasjonskurs, ekteskapsrådgiving, hotellkurs

 

Lenge siden du og din kjære gjorde noe hyggelig sammen?

 

Hva med en luksuriøs helg på hotell, samtidig som dere vekker gnisten i forholdet igjen? Samlivskurs med humor & alvor, masse lærdom om kommunikasjon - og det beste er at det virker!!

GI ET KURS I GAVE

 

Har du foreldre som gjør alt for andre, men ikke tar så godt vare på seg selv? Eller har du kanskje voksne barn som fortjener et avbrekk i hverdagen? På PREP-kurs kan de være kjærester igjen
 

Send påmelding eller spørsmål her:

  

Your details were sent successfully!

Tilbakemeldinger:

"Vi har vært på kurs i helgen, det var helt fantastisk! Anbefaler dette på det varmeste til alle par. Mye humor, gode teknikker og spennende innhold. I tillegg dyktige og profesjonelle kursledere som gir deltakerne maks utbytte."

- kursdeltager

 

"Det var bedre enn først antatt, og dere var flinke. Litt imponert faktisk!"

- mannlig kursdeltager, som møtte med litt skepsis

  

" Tusen takk, for et fantastisk kurs! Det var spennende, morsomt og ikke minst veldig nyttig :-) I tillegg supre kursledere, og vi kan anbefale alle par å ta et slikt kurs på det varmeste."

- kursdeltager

 

"Et liv i turbofart satte samlivet på vent. Et kurs brakte nærheten tilbake. Å gå på kurs er ikke et nederlag. Det er et sunnhetstegn, og en investering i fremtiden!"

- kursdeltager

Ekteskap kjærlighet kommunikasjon Gestaltterapi Samtaleterapi Parterapi Psykoterapi PREP-kurs kommunikasjonskurs samlivskurs utfordringer

VELG KJÆRLIGHETEN

 
Gi familien en sjanse!
 

 

PREP-kurs parterapi parkurs søvnproblemer tristhet ekteskapsrådgiver kommunikasjonskurs samliv familieterapi kjærlighet
Ekteskap kjærlighet kommunikasjon Gestaltterapi Samtaleterapi Parterapi Psykoterapi PREP-kurs kommunikasjonskurs samlivskurssamtale terapi utfordringer
Ekteskap kjærlighet kommunikasjon Gestaltterapi Samtaleterapi Parterapi Psykoterapi PREP-kurs kommunikasjonskurs samlivskurssamtale terapi utfordringer

- På et PREP- kurs er det både humor og alvor. Det vil handle om kjærlighet, forventninger, glede, moro og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon.

- Par som tar PREP i fullversjon får også tilbud om veiledning når de øver tale-/lytteteknikk og problemløsning.

2

 

 

k

u

r

s

l

e

d

e

r

e

Samtaleterapi PREP-kurs Gestaltterapi parterapi psykoterapi kommunikasjonsrådgiver ekteskapsrådgiver

Yvonne Haugen Ihle

Samtaleterapeut &

PREP-kursleder

Samtaleterapi PREP-kurs Gestaltterapi parterapi kommunikasjonsrådgiver ekteskapsrådgiver

Jan Haugen Ihle

Kommunikasjonsrådgiver &

PREP-kursleder

Gavekort

Gi et kurs i gave til brudeparet, på bryllups-dagen, til Valentine, morsdag, farsdag, julegave til paret som har alt?

 

samtaleterapi, parterapi, samlivsterai, gestaltterapi, samliv, ekeskapsproblemer, konflikter, depresjon